Piata serviciilor medicale private din Romania are inca un potential mare de crestere(feb. 20, 2016)

Timpul a demonstrat ca tot mai multi romani prefera sa dea un ban in plus si sa mearga la o clinica privata decat sa se trateze la un spiltal de stat. Astazi, in tara lor, romanii pot fi tratati exact ca in strainatate, cu aceleasi tehnici si echipamente de de ultima generatie.

”Tendinta de crestere a numarului de romani care apeleaza la serviciile private, in special la nivel de provincie, este o confirmare in plus a faptului ca vizita unui spital sau a unei clinici private nu mai este o moda, ci o necesitate, iar sistemul medical privat a devenit o alternativa serioasa in ceea ce priveste sanatatea romanilor”, spun reprezentantii MedLife. Potrivit acestora, de la an la an, numarul romanilor care prefera clinicile medicale private este in crestere. Ultimele studii Medibus privind comportamentul de consum, realizate de Medinet la solicitarea MedLife, arata ca numarul celor care au apelat cel putin o data la serviciile medicale private a crescut in ultimii cinci ani cu aproape 28%. Astfel, daca in anul 2009 56,9% dintre romani apelasera deja la serviciile unui operator de servicii medicale in sistem privat, procentul acestora a crescut in anul 2014 la 84,4%.

”Un interes deosebit asupra serviciilor medicale private se observa in randul locuitorilor din provincie, in orasele cu peste 100.000 de locuitori, unde procentul celor care s-au tratat in sistemul privat a crescut in ultimii cinci ani cu peste 25% si se apropie de media nationala, ajungand la 83%”, mai spun reprezentantii MedLife. Grosso modo, piata serviciilor medicale private din Romania are inca un potential mare de crestere, iar tendinta este sa creasca cu cel putin 7% in urmatorii ani, potrivit datelor MedLife, lucru unic in Europa de Vest. ”Spre deosebire de ceea ce se intampla la nivel european, o problema importanta pentru piata de profil din tara noastra este lipsa de predictibilitate legislativa, atata timp cat legislatia secundara in spitale se va modifica de la an la an, atragerea de investitii in sanatate este ingreunata”, adauga reprezentantii MedLife.