Organizatii sportive

Timpul alocat vizionarilor sau cititului stirilor sportive este consistent in viata omului modern. Chiar daca nu acelasi lucru se poate spune despre activitatea sportiva in general, sportul ramane o componenta care ne desavarseste personalitatea.

Aspectele juridice legate de activitatea sportiva, cum ar fi infiintarea asociatiei sportive sau infiintarea clubului sportiv este una dintre expertizele societatii Dumitrescu & Asociatii.

Detinem o experienta insemnata in realizarea urmatoarele proceduri:

  1. infiintare asociatie sportiva
  2. infiintare club sportiv
  3. infiintare societate sportiva pe actiuni
  4. modificarea actelor pentru asociatie sportiva sau club sportiv
  5. lichidarea sau radierea unei organizatii sportive

Foarte putina lume cunoaste care sunt diferentele dintre o asociatie sportiva si un club sportiv, astfel daca prima dintre organizatiile sportive nu are personalitate juridica distincta cea de a doua se poate angaja in mod distinct in relatiile cu tertii si poate participa la competitiile sportive nationale conform reglementarilor legislatiei specifice.

La randul lor cluburile sportive sunt entitati juridice de drept privat, organizate ca structuri monosportive sau plurisportive sub forma ONG-urilor sau societatilor comerciale pe actiuni. Mai departe, cluburile sportive se pot organiza in structuri nationale de tipul federatiilor sportive nationale.

Chiar daca prezenta dumneavoastra in lumea sportului are un importanta secundara si un suflu de amator, luati in considerare varianta ca un profesionist sa va trateze documentele juridice. Societatea Dumitrescu & Asociatii redacteaza actele constitutive si statutele pentru infiintarea asociatiei sportive sau clubului sportiv, pentru modificarile utile sau necesare ulterioare infiintarii sau radierea asociatiilor sportive.

 

*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.

Sportul nu construieste caracterul, ci il dezvaluie.

Haywood Hale Brown


Intrebari frecvente