Ghidul pentru infiintarea unei Federatii sportive in Romania(mart. 27, 2024)

Dacă dorești să înființezi o Federație Sportivă Națională în România, iată pașii și condițiile esențiale:

Numărul de Cluburi și practicanți Pentru înființarea unei Federații Sportive Naționale, trebuie să îndeplinești cumulativ mai multe condiții. Sunt necesare minim 10 cluburi din cel puțin 5 județe și un total de 200 de practicanți

Avizul Ministerului Tineretului și Sportului Federațiile sportive naționale se constituie numai cu avizul expres al Ministerului Tineretului și Sportului. Acest aviz este esențial pentru a obține personalitatea juridică și pentru a funcționa oficial.

Licența și afilierea la Federații Internaționale După înființare, Federația Sportivă Națională poate obține licența din partea federației internaționale corespunzătoare. Aceasta permite participarea sportivilor la competițiile naționale și internaționale.

Funcționarea și organizarea Statutul Federației trebuie să reglementeze structura organelor de conducere (ex. comitetul director), ramurile de sport practicate precum si culorile și emblema Federației.

Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) După înregistrarea în Registrul Sportiv, Federația obține CIS, Aviz de constituire și Autorizație de funcționare. Acest certificat este necesar pentru afilierea la federații internaționale.

Costuri și formalități Costurile asociate înființării și funcționării unei Federații Sportive Naționale pot varia. Consultă specialiști în domeniu pentru detalii specifice.