NEPI deschide in 31 martie mallul Shopping City Timisoara, care ii va aduce 7,6 mil. euro anual(ian. 15, 2016)

Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), proprietarul celei mai mari suprafete de spatii comerciale moderne din Romania, a anuntat ca va inaugura mallul Shopping City Timisoara in 31 martie, dupa ce Carrefour, impreuna cu o galerie comerciala, au fost deschise inca din noiembrie anul trecut. Investitia in intregul proiect se ridica la 83,8 mil. euro si va avea al doilea cinematograf IMAX din tara.

Construit pe un teren de 18 hectare, cumparat de la fratii Cristescu, mallul din Timisoara va intra in competitie directa cu Iulius Mall, care pana acum a dominat orasul. In plus, Alpha Bank si Plaza Centers pregatesc dezvoltarea a inca doua centre comerciale. Mai mult, Iulian Dascalu a anuntat ca va investi 220 mil. euro intr-o copie a Palas Iasi, care va ingloba Iulius Mall.

„Investitia NEPI in Shopping City Timisoara este una dintre cele mai mari din ultima perioada din judetul Timis. Pentru noi, finalizarea lucrarilor la faza a doua reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte de pe agenda acestui an”, a declarat Tiberiu Smaranda, directorul executiv al NEPI.

Investitorul asteapta sa obtina un venit de 7,6 mil. euro anual de pe urma inchirierii celor 70.000 mp ai centrului comercial. Acesta este al 13-lea mall intrat in portofoliul de proprietati al NEPI, care, potrivit estimarilor, a atins anul trecut valoarea de doua miliarde de euro, facand din compania sud-africana, cel mai mare investitor imobiliar din Romania.

Noul mall va gazdui branduri precum Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, H&M, C&A, New Yorker, Koton, LC Waikiki, CCC, Orsay, Motivi, Sport Vision, Hervis, Kenvelo, Lee Cooper, Time Out, Adidas, Pandora, Office Shoes, Deichmann, Sephora, Douglas, Tom Tailor, Colins, Suvari,  Teilor, Pizza Hut sau Starbucks.

Proiectul va include si un cinematograf multiplex operat de Cinema City, care va aduce 13 sali dotate cu tehnlogiile 3D si 4Dx, precum si al doilea ecran IMAX din tara, dupa cel din AFI Palace Cotroceni.

In vara anului trecut, la inaugurarea primei sali 4Dx din tara, in cadrul Mega Mall din Bucuresti, Moshe Greidinger, CEO Cineworld, grup din care face parte Cinema City, a declarat pentru Capital ca „Romania are unele orase mari care, gradual, pot suporta un IMAX. Sper ca nu peste mult timp sa vedem un al doilea IMAX deschis in Romania si poate un al treilea ulterior. In Polonia, avem cinci IMAX“.