Un fond de investitii din Las Vegas vrea sa cultive plante medicinale in Timis(iul. 2, 2017)

PHI Group, un fond de investitii american cu sediul in Las Vegas, vrea sa cultive si sa proceseze plante medicinale destinate industriei farmaceutice in Gataia, judetul Timis, printr-o fuziune de 50 mil. dolari cu grupul Maxagro, unul dintre cei mai mari producatori agricoli din Banat.

„PHI Group vrea sa cumpere 51% din actiunile Maxagro, din tot ce inseama agricultura, pentru a cultiva plante medicinale bio destinate industriei farmaceutice. Acestea vor fi procesate intr-o fabrica in Gataia si vandute la export in Asia, America si Europa. In primi doi ani, vor investi 50 mil. dolari in dezvoltarea Maxagro, inclusiv in constructia fabricii de procesare“, a declarat pentru ZF Ianco Zifceak, presedintele grupului Maxagro.

Fondul de investitii american, axat pe achizitii si investitii in agrobusiness, resurse naturale si energie, a semnat un memorandum de intelegere cu grupul Maxagro in aprilie 2017, acesta fiind un pas premergator fuziunii care ar urma sa se finalizeze la sfarsitul acestui an, in luna decembrie.