Tranzactia care evalueaza compania Bitdefender la peste 600 milioane de dolari(nov. 1, 2017)

Axxess Capital a vandut pachetul de 30% din Bitdefender catre fondul de investitii paneuropean investitii Vitruvian Partners. Ca urmare a acestei tranzactii, valoarea Bitdefender este stabilita la peste 600 de milioane de dolari, a anuntat compania.

„Tranzactia demonstreaza cresterea si scalarea rapida a businessului nostru, dat fiind ca suntem evaluati acum la peste 600 de milioane de dolari. Experienta ampla a Vitruvian in dezvoltarea companiilor de tehnologie sustine strategia noastra de crestere si, in special, investitiile semnificative in constructia ofertei de solutii pentru companii si a prezentei din Statele Unite ale Americii. Vom continua sa operam cu baze financiare solide, ceea ce ne va permite sa ne extindem si sa diversificam portofoliul de produse ca sa ne protejam mai bine clientii si sa fim mereu cu un pas inaintea atacatorilor”, spune Florin Talpes, CEO si cofondator al Bitdefender.

„Realizarile Bitdefender sunt pe aceeasi linie cu ceea ce cautam pentru noi investitii si sunt sprijinite de o echipa exceptionala de management care prezinta oportunitate importanta de a crea valoare strategica. Suntem nerabdatori sa fim alaturi de Florin Talpes si de echipa lui in drumul spre un nou nivel al inovatiilor si expansiunii Bitdefender”, a declarat Stephen Byrne, partener la Vitruvian Partners.

„Suntem onorati sa ne fi alaturat familiei Talpes in transformarea Bitdefender intr-un furnizor de solutii de securitate de top, utilizat de oameni si companii din intreaga lume. Odata cu exitul nostru dupa o calatorie de opt ani, suntem increzatori ca, alaturi de Vitruvian Partners, Bitdefender va continua expansiunea globala cu produse revolutionare”, afirma Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital.

Horia Manda anunta, anul trecut, intr-un interviu acordat Wall Street in contextul in care compania s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, iar apetitul investitorilor este in crestere.