Totul despre înființarea unei firme în România(ian. 9, 2023)

Pentru înființarea unei firme în România, trebuie să urmezi câțiva pași. Poți face asta printr-o procedură parțial online, dacă cunoști bine limba română și ai suficiente abilități tehnologice și foarte mulă răbdare. Pentru asta, în primul rând, trebuie să îți faci un cont de utilizator pe portalul de servicii online al ONRC și să obții semnătură electronică. Apoi, trebuie să alegi un nume pentru compania ta și să îl rezervi pe site-ul RECOM. De asemenea, trebuie să stabilești sediul social, să redactezi actul constitutiv și să deschizi un cont bancar și să depui capitalul social. În cazul înregistrării online a unei firme, o parte dintre documente se completează online, alte trebuie scanate, salvate în format pdf, semnate electronic și încărcate pe portalul oficial. Înființarea unei firme online este posibilă teoretic și în România. Legea s-a schimbat în noiembrie 2022, astfel că acum este posibil nu numai să depui toate documentele online, dar și să primești varianta electronică a certificatului de înregistrare.

Înființarea unei firme poate fi un proces complex și, prin urmare, mulți antreprenori aleg să colaboreze cu consultanți specializați în acest domeniu. Acești consultanți pot oferi asistență în toate etapele procesului de înființare a unei firme, inclusiv înregistrarea firmei, obținerea autorizațiilor necesare, deschiderea unui cont bancar, redactarea contractelor și multe altele. În plus, consultanții pot oferi sfaturi și asistență în ceea ce privește structura firmei, planificarea financiară și alte aspecte importante ale afacerii.

Etapele înființării unei firme în România sunt următoarele:

  1. Rezervarea numelui firmei și înregistrarea acestuia pe RECOM.
  2. Stabilirea sediului social: Trebuie să stabilești sediul social al firmei tale.
  3. Redactarea actului constitutiv: Actul constitutiv este un document important care conține informații despre structura firmei, obiectul de activitate, capitalul social și alte detalii importante.
  4. Deschiderea unui cont bancar și depunerea capitalului social: Trebuie să deschizi un cont bancar și să depui capitalul social.
  5. Depunerea documentelor: În cazul înregistrării unei firme, o parte dintre documente se completează online, alte trebuie scanate, salvate în format pdf, semnate electronic și încărcate la secțiunea Documente.
  6. Obținerea certificatului de înregistrare: După ce toate documentele au fost depuse și verificate, vei primi certificatul de înregistrare al firmei tale.

Există o serie de firme de consultanță care oferă servicii de înființare a firmelor în România, la ale căror servicii puteți apela. Dumitrescu & Asociații este o firmă de consultanță de afaceri generalistă, cu sediul în Timișoara, care oferă o gamă largă de servicii de consultanță pentru companii, inclusiv înființarea de firme. Printre serviciile oferite de Dumitrescu & Asociații se numără înregistrarea firmei, obținerea autorizațiilor necesare, redactarea contractelor, asistență în ceea ce privește structura firmei, planificarea financiară și multe altele. Este important să alegeți un consultant cu experiență și cunoștințe solide în domeniul înființării de firme, astfel încât să vă puteți asigura că procesul de înființare a firmei dvs. se desfășoară fără probleme și în conformitate cu legile și reglementările aplicabile.

Apelează cu încredere la serviciile societății Dumitrescu & Asociații. Nu te vom dezamăgi.