Topul 20 de companii din industria jocurilor de noroc si a pariurilor din Romania(iul. 9, 2017)

Cele mai mari 20 de companii din industria pariurilor sportive au avut afaceri de 3,2 mld. de lei in anul 2016, conform calculelor ZF pe baza informatiilor de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Opt din cele 20 de companii care activeaza in acest domeniu au in spate actionari inregistrati in Cipru.
Compania Nationala Loteria Romana, care are afaceri de 821 mil. de lei, domina aceasta piata a jocurilor de noroc, conform datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) transmise la solicitarea ZF.
Pe locul doi in piata se afla compania Max Bet SRL, controlata de compania Toptunes Limited inregistrata in Cipru, care a avut anul trecut o cifra de afaceri de 321 mil. de lei, in scadere usoara.

Locul trei este ocupat tot de o de companie cu actionariat cipriot – Fly Point Ro, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 238 mil. de lei si pierderi de 425.000 de lei.

„In Romania, fotbalul este sportul pe care se pariaza cel mai mult. Piata pariurilor din Romania nu se compara cu cea din Spania, Italia sau Marea Britanie. In societatile dezvoltate, a paria sau a te duce sa joci este unul dintre principalele mijloace de divertisment“, a spus Doru Gheorghiu, director in cadrul Romanian Bookmakers, Patronatul operatorilor de pariuri sportive din Romania.