Toate taxele si impozitele vor putea fi platite prin Ghiseul.ro, incepand de luni(dec. 9, 2016)

Toate taxele si impozitele vor putea fi platite prin Ghiseul.ro de luni, 12 decembrie, a declarat, pentru Profit.ro, ministrul Finantelor, Anca Dragu.

In aceasta saptamana au fost semnate ultimele documente necesare pentru inceperea platilor online, iar vineri au fost facute teste, a explicat ministrul.

Pana acum, prin ghiseul.ro s-au putut plati doar taxele si impozitele locale – pentru cladiri, terenuri, masini -, si amenzile gestionate de autoritatile locale.

Portalul www.ghiseul.ro este operat de catre Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale.

Interconectarea ANAF cu Ghiseul.ro va permite Fiscului sa colecteze direct pe internet amenzi, taxe si impozite de la persoane fizice, PFA si persoane juridice. Platforma a fost dezvoltata de Asociatia de Plati Electronice din Romania (APERO), care se ocupa si de mentenanta acesteia. Din APERO fac parte 34 de institutii: 14 banci, cele doua organizatii internationale de plata (Visa si Mastercard), 6 furnizori de infrastructura si outsourcing, 3 procesatori de card si integratori de comert electronic, 2 companii telecom, 3 furnizori de aplicatii, precum si societatea de transfer de fonduri si decontari Transfond SA.