Subventiile pentru termoficare vor merge mai departe(aug. 21, 2010)

Subventiile de termoficare vor fi acordate si in acest an, a anuntat premierul Emil Boc, intr-o vizita de lucru pe santierul Autostrazii Transilvania, conform informatiilor publicate de Biroul de Presa al Guvernului.

“Anul acesta, la fel ca in anul anterior, va fi o subventie pe care o primesc primariile la combustibil, pana la 45%. Fundatia primeste subventia, in functie de venituri, pentru caldura”, a declarat seful Executivului.

Premierul a avertizat ca in noua strategie, aplicabila de la 1 aprilie 2011, la care Guvernul lucreaza in momentul de fata, subventia va fi acordata numai celor cu venituri mici.

“Ceea ce am cerut Guvernului şi colegilor mei care se ocupa de echipa interministeriala este sa pregateasca strategia astfel incat subventia, pe viitor, sa fie acordata numai acelora care au nevoie si sa nu mai fie platita nediferentiat, asa cum s-a practicat in ultimii 10 ani”, a precizat Boc.

Recent, premierul Emil Boc a cerut mai multor ministri ca, pana pe 19 august, sa ii prezinte un raport privind variantele de subventii la energia termica furnizata in sistem centralizat pentru populatie.

Raportul va fi elaborat de catre un comitet interministerial, din care fac parte ministrii Economiei, Muncii, Administratiei, Mediului, precum si oficiali ai Ministerului Finantelor si Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.