Spalatul rufelor in public la romani(mart. 13, 2011)

Spalatul rufelor in public face parte din traditiile pastrate cu strasnicie de poporul roman. Este unul dintre lucrurile care arata clar originea noastra mixta daco-romana iar popoarele migratoare ce ulterior ne-au influentat comportamentul au facut doar sa accentueze aceasta caracteristica atat de pitoreasca.

Vlad Tepes sau Stefan cel Mare au facut un obicei din spalatul rufelor in public si nu putini au fost boierii care au platit cu capul faptul ca foloseau un detergent din import, turcesc cu precadere in locul traditionalului sapun de casa. In vremurile mai moderne de civilizare, revolutionarii pasoptisti au incercat in zadar sa spele in public rufele vechilor obiceiuri fanariote inspre modernizarea natiunii si lucrurile au continuat fara radicale schimbari in troaca balcanica pana in zilele noastre.

Integrati in Uniunea Europeana romanii isi spala cu dezinvoltura rufele in ochii intregii lumi, scotand la bataie pieile de oaie sau naravul prin Moldova, aruncand covoarele colorate pe prispa ca in Oltenia sau mai molcom dar cu brisca la indemana in Ardeal.

Noi nu putem sa recomandam aceste practici, desuete mai peste tot in Europa si va recomandam cu caldura serviciile unor profesionisti. Lucram curat, detinem echipamente profesionale iar rezultatul muncii noastre sunt rufe, daca nu albe cel putin onorabile la purtat.