Drepturile digitale

Economia globalizata si evolutia tehnologiei informatiei au dus la cresterea semnificativa a volumului si valorii drepturilor din sfera digitala. Sustinem cu mandrie faptul ca Dumitrescu & Asociatii este singura societate de consultanta din afara Bucurestiului care detine o expertiza semnificativa si un portofoliu relevant in gestiunea drepturilor si bunurilor din sfera digitala.

Expertiza noastra poate fi utila companiilor din economia informatiei in protejarea valorilor create in domenii cum ar fi drepturile de autor in mediul online sau afacerile la distanta.

Societatea Dumitrescu & Asociatii asigura consultanta companiilor din mediul digital in operatiuni privind:

  1. identitatea vizuala si brandingul digital
  2. copyright-ul si drepturile patrimoniale de autor
  3. protejarea drepturilor individuale in social-media
  4. comertul online si platile digitale
  5. drepturile de succesiune in lumea digitala

In concret, Dumitrescu & Asociatii consiliaza si asista clientii in toate aspectele juridice legate de designul si brandingul digital, shopingul online si e-payment, comertul si tranzactiile la distanta. Societatea noastra realizeaza procedurile pentru inregistrarea produselor si serviciilor la Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor sau OSIM. Experienta indelungata in aceste operatiuni si portofoliul ne recomanda.

*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.

Orice simplitate este o complexitate rezolvată.

Constantin Brâncuşi


Intrebari frecvente

  • Cum se poate proteja de copiere sau contrafacere un soft nou?

    Creatorul unui nou software, persoana fizica sau juridica, isi poate inregistra creatia in Registrul National al Programelor de Calculator gestionat de Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor. Dupa parcurgerea tuturor etapelor procedurii, creatorul poate in mod liber sa multiplice, tranzactioneze sau comercializeze noul software fara teama unor prejudicii.

  • Cum se poate inregistra o inventie intr-una din tarile europene.

    Noua inventie, desenul industrial sau topografia unei piese de harware se inregistreaza la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci iar aceasta inregistrare produce efecte depline pe teritoriul Romaniei.

    Pentru extinderea protectiei este necesar ca titularul inventiei sa depuna o solicitare intr-una dintre tarile europene. Totodata exista posibilitatea aplicarii pentru inregistrarea inventiei, a desenului industrial sau a ansamblului harware la OHIM, Oficiul comunitar pentru inventii si marci cu sediul in Alicante, Spania. Aprobarea solicitarii va determina extinderea protectiei la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene si ale Asociatiei Europene a Liberului Schimb.

  • Care este perioada de garantie a produselor cumparate on-line?

    In cazul produselor comandate online beneficiati de o perioada de 10 zile din momentul primirii produsului in care veti putea returna produsul vanzatorului, in ambalajul original. Acesta are obligatia sa va returneze banii pe care i-ati platit pentru produs.

    In cazul in care produsul si/sau ambalajul au fost deteriorate, vanzatorul isi poate rezerva dreptul de a restitui doar o parte din contravaloare. In cazul platilor online, puteti face o cerere de returnare a valorii produsului, iar vanzatorul va returna banii direct pe cardul de pe care ati platit.

    Daca produsul se strica in perioada de garantie, trebuie sa respectati conditiile si indicatiile din certificatul de garantie.