Salariul mediu pe economie a crescut cu 15% in ultimul an. Cel mai bine platiti sunt IT-istii, cu 6.000 de lei net lunar(iul. 16, 2017)

Cele mai mari salarii medii nete in luna iulie le-au obtinut angajatii din sectorul serviciilor informatice, care au castigat cate 6.000 de lei net pe luna, cu 10% peste nivelul din iulie 2016. „Si studiile noastre salariale arata ca salariile angajatilor din IT au crescut foarte mult, in special pe zona de software development, unde a fost o crestere agresiva.

De aceea, noi recomandam companiilor IT sa prognozeze cresteri salariale anuale in acest domeniu de 12 – 15%, pentru a putea sa ramana competitive. De regula, companiile, inclusiv cele din IT, isi faceau bugetele luand in calcul cresterile salariale generale din multinationale, de 4- 5%, si au fost nevoite sa isi depaseasca bugetul”, a explicat Alina Popescu, talent information solution leader pentru Romania si regiunea Balcani in cadrul companiei de HR Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.