Reintroducerea impozitului de 3% pentru microintreprinderi, in analiza Guvernului(dec. 22, 2010)

Guvernul se va reuni, joi, in sedinta, pentru aprobarea modificarilor la Codul Fiscal privind armonizarea accizelor la directivele UE, fiind posibila si reintroducerea impozitului de 3% pentru microintreprinderi, dar trebuie discutat mai intai cu FMI si UE, a declarat ministrul Gheorghe Ialomitianu, citat de Mediafax.

Ministrul Finantelor a precizat ca toate modificarile de politica fiscala si bugetara trebuie discutate cu FMI si UE, din respect pentru aceste organisme, dar si pentru ca exista un acord.

„In cadrul Ministerului de Finante se analizeaza posibilitatea introducerii acestui impozit incepand de la 1 ianuarie. Se fac calculele, se discuta cu FMI si CE, pentru ca avem in acest acord o clauza bine precizata acolo, ca orice modificare trebuie discutata cu aceste organisme. Avem posibilitatea introducerii, dar se fac analize. Joi trebuie sa aprobam modificarea Codului Fiscal privind alinierea la directivele UE privind accizele si pe agenda Guvernului joi este prevazuta modificarea Codului Fiscal. Exista aceasta posibilitate, sa introducem si 3% pentru microintreprinderi, dar trebuie sa discutam cu FMI si UE, pentru ca toate modificarile de politica fiscala si bugetara trebuie discutate cu aceste organisme. Este un respect pentru aceste organisme si o prevedere in acord. Trebuie sa fim oameni seriosi cu partenerii externi”, a precizat Ialomitianu.

El a raspuns astfel la intrebarea cand se va introduce impozitul de 3% pentru microintreprinderi, avand in vedere ca ministrul Finantelor a promis opozitiei, la dezbaterea in Parlament a proiectului de buget pe 2011, aplicarea acestui impozit de la 1 ianuarie 2011.

„Eu am spus in plen ca acest guvern analizeaza posibilitatea introducerii impozitului pentru microintreprinderi de la 1 ianuarie 2011”, a adaugat Ialomitianu.