Reduceri de personal la stat. Guvernul a aprobat reorganizarea a aproape 40 de ministere si institutii publice(aug. 4, 2013)

Mai multe ministere si institutii publice vor fi reorganizate, dupa ce Guvernul a aprobat recent o serie de acte normative in acest sens. Concret, sute de posturi vor fi desfiintate in perioada urmatoare la nivelul a aproximativ 40 de autoritati de stat.

Mai multe ministere si institutii publice vor fi reorganizate, dupa ce Guvernul a aprobat aproape 40 de acte normative in acest sens in cadrul sedintei saptamanale desfasurate marti.

Astfel, potrivit informatiilor publicate de Executiv, a fost aprobata o hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, prin care se reduce numarul maxim de posturi pentru aparatul institutiei, de la 330 la 323.

De asemenea, actul normativ stabileste si reducerile de personal pentru institutiile aflate in subordinea Ministerului Justitiei, dupa cum urmeaza:

Institutul National de Expertize Criminalistice isi reduce posturile de la 71 la 70;

Administratia Nationala a Penitenciarelor isi reduce posturile de la 15583 la 15076;

Oficiul National al Registrului Comertului isi reduce posturile de la 1787 la 1637;

Autoritatea Nationala pentru Cetatenie isi reduce posturile de la 126 la 115.

Guvernul a aprobat, de asemenea, o hotarare pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul educatiei si cercetarii, dupa cum urmeaza:

La nivelul aparatului Ministerului se reduc 50 de posturi rezultand 548 de posturi ramase, exclusiv demnitarii.

La nivelul unitatilor de invatamant si cercetare din subordinea Ministerului Educatiei Nationale se reduc 163 de posturi.

La nivelul unitatilor din subordinea MEN, finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat se reduc 20 de posturi.

In  cadrul Autoritatii Nationale pentru Calificari se reduc 14 posturi.

Si Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara se va reorganiza. Mai exact, potrivit hotararii pentru modificarea Regulamentului de organizare si functionare a institutiei, aprobata marti, numarul maxim de posturi se reduce de la 3004 la 2880, exclusiv demnitarii.

In ceea ce priveste Ministerul Economiei, numarul maxim de posturi pentru aparatul institutiei va ajunge la 436, de la 451, exclusiv demnitarii.

In cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala vor fi desfiintate 28 de posturi vacante din cele 190 de posturi aprobate. Astfel, structura Ministerului va cuprinde un numar maxim de 162 posturi exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

La nivelul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Guvernul a aprobat reducerea posturilor de la 202 la 176.