Proprietarii de terenuri nelucrate nu vor mai primi subventii sau vor fi penalizati prin impozite mai mari(nov. 26, 2010)

Proprietarii de terenuri agricole necultivate nu vor mai primi subventii sau vor plati impozite mai mari, ca penalizare, astfel incat sa fie obligati sa vanda, sa inchirieze, sa arendeze ori sa lucreze terenul, a declarat, joi, prim-ministrul Emil Boc, la postul public de radio.

Potrivit premierului, sunt multe terenuri nelucrate, iar proprietarii lor primesc subventii pentru aceste suprafete pe care cresc “balarii”.

“Ma doare sufletul sa vad ca in Romania se primeste subventie pentru un hectar de teren si, cand te duci, cresc balarii si este teren nelucrat. Aici va trebui sa luam o decizie prin care cei care nu lucreaza pamantul fie sa nu primeasca subventie, fie sa plateasca o penalitate sau o forma de impozitare mai mare, astfel incat sa fie obligati ori sa il vanda, ori sa il inchirieze, sa il arendeze, ori sa il lucreze pentru ca este pacat de Dumnezeu.”, a declarat Emil Boc la Radio Romania Actualitati.

Masura ar urma sa se aplice atat cetatenilor romani, cat si oamenilor de afaceri straini care au cumparat suprafete intinse de teren pentru a primi subventiile acordate de statul roman, a mai precizat premierul.

“Eu aici ma refer la toti, indiferent ca este vorba de cetateni romani sau straini, toti cei care nu lucreaza pamantul si mai ales primesc subventii pentru el, este bataie de joc la adresa celorlalti cetateni ai Romaniei sa ii lasam in continuare sa mearga in aceasta maniera. Nu doresti sa il lucrezi, OK, poti sa il vinzi, poti sa il arendezi, iar daca nu faci nici una, nici alta si nici nu il lucrezi, atunci trebuie sa te penalizez, sa iti dau o sanctiune, pentru ca nu este firesc si nu este corect in raport cu ce inseamna economia romaneasca”, a adaugat seful Guvernului.