Primul calculator al amprentei de carbon din lume(apr. 30, 2013)

Primul calculator al amprentei de carbon din lume certificat de catre Bureau Veritas este acum disponibil pentru IMM-uri, aducand securitate si credibilitate pe piata voluntara de carbon

Este pentru prima data cand binecunoscutul organism de verificare international Bureau Veritas a emis o certificare pentru un calculator al amprentei de carbon si pentru intreg procesul de compensare a acestei amprente.

 Titlul a fost acordat calculatorului dezvoltat de catre Carbon Solutions Global, care se diferentiaza prin autenticitatea datelor, prin transparenta si siguranta procesului de compensare si retragere a certificatelor de carbon.

Aparitia primului calculator atestat de neutralizare al amprentei de carbon din lume reprezinta un punct de referinta pe piata voluntara de carbon. De acum, oricine isi va putea compensa amprenta de carbon, intr-o maniera sigura si verificabila.

Acest calculator poate fi utilizat gratuit pe site-ul Carbon Solutions Global.

Bureau Veritas, in vederea certificarii, a verificat algoritmii, datele si procedurile folosite de catre calculator, astfel incat sa respecte standardele recunoscute pe plan international, pentru ca rezultatele obtinute sa fie exacte si credibile.

Conform declaratiei de acreditare emisa de catre Bureau Veritas, certificatele de carbon oferite de CSG pentru compensarea emisiilor de gaze cu efect de sera sunt in conformitate cu standardele recunoscute la nivel international: Gold Standard si VCS.

Procesul de compensare practicat de CSG este unic pe piata voluntara de carbon, deoarece este unul transparent, verificabil, iar certificatele de carbon sunt retrase de pe piata odata ce au fost vandute unui client. Dincolo de faptul ca pe baza acestei certificari emise de Bureau Veritas, calculatorul de carbon al CSG poate fi numit cel mai sigur calculator din lume, este de apreciat si datorita interfetei user-friendly, atat de catre experti, cat si de utilizatorii obisnuiti.

Prin utilizarea acestui calculator, oricine poate evalua si compensa amprenta de carbon a  activitatilor afacerii sale, primind daca este nevoie si un suport profesionist din partea CSG.