Primii 70 de tineri au primit banii nerambursabili de la stat, pentru a-si deschide o afacere(apr. 24, 2011)

In aceasta saptamana au fost semnate primele 70 de contracte de finantare nerambursabila pentru tinerii intreprinzatori cu varsta de cel mult 35 de ani care vor sa isi deschida o afacere, releva un comunicat de presa al Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM). Pana la data de 17 aprilie, peste 3.200 de microintreprinderi au fost infiintare de tineri, iar aproximativ 1900 au fost inmatriculate.

De asemenea, conform HG nr. 96/2011 privind Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, cele 70 de contracte de finantare nerambursabila semnate sunt pentru tinerii intreprinzatori care isi asigura din surse proprii partea de cofinantare.

Potrivit AIPPIMM, “Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri” are ca obiectiv stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

Astfel, programul urmareste:

• dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor, in vederea adaptarii rapide la rigorile determinate de globalizarea pietelor;

• stimularea si sprijinirea demararii si dezvoltarii firmelor nou-infiintate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finantare;

• facilitarea accesului tinerilor la sursele de finantare.

De asemenea, incepand cu data de 22 februarie 2011, data lansarii programului, si pana la data de 17 aprilie 2011, la Oficiul National pentru Registrul Comertului, au fost inregistrate 3205 microintreprinderi de tipul SRL-D. In acelasi timp, au fost inmatriculate 1859 de astfel de microintreprinderi.

Totodata, pe site-ul www.aippimm.ro, s-au creat un numar de 7661 de conturi pentru inregistrarea on line a planurilor de afaceri, precum si un numar de 700 de planuri de afaceri.

Beneficiarii programului sunt tinerii debutanti in afaceri, cu varsta de pana la 35 de ani, care nu au mai detinut calitatea de actionar sau asociat in vreo firma.