PFA vor putea angaja terte persoane cu contract individual de munca(mai 20, 2011)

Persoanele fizice autorizate vor avea posibilitatea de a incheia contracte individuale de munca cu terte persoane, conform unei OUG recent publicata in Monitorul Oficial.

Ordonanta de Urgenta nr. 46/2011 pentru modificarea si completarea art. 17 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 50, din 20 mai 2011.

Astfel, noul act normativ prevede posibilitatea PFA de a angaja “terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii”.

Totodata, in OUG nr. 46/2011, se precizeaza ca PFA nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza, chiar daca colaborarea este exclusiva.

Pana in prezent, conform OUG nr. 44/2008, PFA avea interdictie de a angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata.

Potrivit Executivului, noile reglementari ar duce la stimulara a mediului de afaceri si a accesului la noi locuri de munca, marirea ritmului de crestere economica prin suplimentarea veniturilor la bugetul de stat si plata contributiilor aferente acestor noi locuri de munca, actiuni ce conduc la diminuarea efectelor crizei economice.