Motivele pentru care Dacia Duster nu va fi comercializata in SUA(sept. 3, 2017)

Dacia Duster e unul dintre cele mai cautate modele auto din Europa, insa nu va ajunge sa fie comercializat niciodata pe piata din Statele Unite ale Americii.

Cel putin asta sustine publicatia Diario Motor, care prezinta si motivele pentru care SUV-ul romanesc n-ar avea succes peste Ocean.

„In multe privinte, Dacia Duster e o masina unica. Poate fi folosita chiar si la off-road, e spatioasa si confortabila, la un pret accesibil. Chiar si asa, Dacia Duster nu va ajunge niciodata pe pamantul lui Trump, pentru ca va reprezenta un colaps urias comercial”, noteaza sursa citata.

Dar iata motivele pentru care Dusterul n-ar avea succes la americani:

Nu ar putea fi vandut sub brandul Dacia, complet necunoscut in SUA, sau Renault, asociat in acest caz cu produse de calitate slaba. Renault s-a retras de pe piata din SUA la sfarsitul anilor 80;

Motoarele disponibile pe Duster sunt lipsite de putere pentru ceea ce se cauta in SUA. Cel mai puternic motor de pe SUV-ul romanesc are 125 de cai putere, pe cand americanii cauta motoare cu transmisie automata si mult mai multi cai putere;

Daca Renault si Dacia s-ar alinia la cerintele pietei din SUA si ar creste puterea motoarelor, dar ar adauga si mai multe optiuni, atunci pretul ar ajunge undeva in jurul a 20.000 de dolari si n-ar mai reprezenta aceeasi optiune interesanta.

Potrivit publicatiei in cauza, singura varianta pentru ca Duster sa aiba succes in SUA ar fi sa fie vanduta sub brandul Nissan, cu care Renault are o alianta.