Ministerul Agriculturii vrea taxare inversa la legume si fructe(iul. 9, 2011)

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a inaintat Ministerului Finantelor Publice (MFP) propunerea ca procedura simplificata a taxarii inverse sa fie aplicata mai multor produse, inclusiv legume si fructe, pentru a reduce evaziunea fiscala din aceste sectoare de activitate, potrivit unui document de presa al MADR.

“Fenomenul de evaziune fiscala pe piata legumelor si fructelor inregistreaza un nivel ridicat asa cum au dovedit-o rezultatele ultimelor actiuni de verificare si control desfasurate in pietele de gros de structurile cu atributii de control din cadrul MADR si MFP”, explica MADR in comunicatul de presa.

Ministerul Agriculturii considera ca aplicarea taxarii inverse la legume si fructe va avea ca efect reducerea considerabila a fraudei fiscale in acest sector si imbunatatirea modului de functionare a pietei legumelor si fructelor prin eliminarea practicilor neconcurentiale. In acest sens, MADR se arata dispus pentru colaborare cu MFP in vederea furnizarii datelor si informatiilor necesare unei argumentari care sa sustina o noua propunere a Romaniei pentru a fi inaintata Comisiei Europene.

Taxarea inversa se aplica in prezent pentru cereale si plante tehnice, incepand cu 1 iunie 2011, dupa ce Guvenul a adoptat OUG nr. 49/2011.