Majorarea tarifelor pentru serviciile oferite, dar echilibrat și transparent(sept. 28, 2022)

Compania japoneză de înghețată Akagi a fost nevoită să își majoreze tarifele după mai bine de 10 ani. A facut-o cerându-și scuze public, cu respect. La fel o facem și noi, cei de la Dumitrescu & Asociații

Conform Institutului Național de Statistică, inflația a atins 15,32 procente în august, în creștere față de “doar” 14,96 în iulie. Iată forma în care se manifestă criza economică de această dată. Profundele blocaje economice create de pandemie, modul nu foarte înțelept de cheltuire a banilor publici de către guverne în această perioadă și, nu în ultimul rând, războiul dintre Rusia și Ucraina au schimbat dinamica economiei globale aruncând societățile în criză.

Inflația este una dintre modalitățile prin care se manifestă această criză în România, în Europa. Iar inflația a ajuns și la societatea Dumitrescu & Asociații.

Societatea noastră este recunoscută pentru tarifele echilibrate aplicate serviciilor oferite. Noi realizăm, prin tradiție, doua mari categorii de servicii. Cele cu valoare adaugată redusă, precum procedurile de înființare a unei societăți sau verificarea unui contract preexistent, sunt facturate cu tarife competitive. Serviciile cu valoare adaugată ridicată, precum cele privind emigrația sau due-diligence-ul imobiliar au tarife ridicate, dar justificate prin volumul de muncă și know-how ridicat. Majoritatea tarifelor noastre sunt neschimbate de 10 ani, indiferent de evoluțiile tarifelor pe piață sau ciclurile economice.

Dar acum suntem nevoiți să ne ajustăm tarifele. Înțelegem totuși să facem asta doar cu măsura inflației oficiale și să împărtașim cu clienții nostri, într-un mod transparent, această decizie. Pentru exemplificare, tariful pentru înființarea unei societăți comerciale de tip SRL va crește de la 700 la 800 de lei.

Regretăm profund că suntem nevoiți să luăm această decizie și vă asigurăm că ea nu este una speculativă sau nejustificată solid prin creșterea costurilor de toate felurile. Totodată vă asigurăm că ne vom menține calitatea serviciilor pe care le oferim de mai bine de 16 ani, cu același aplomb, promptitudine și creativitate.