Mai multe companii din industria produselor lactate, investigate de Consiliul Concurentei(iul. 19, 2013)

Consiliul Concurentei a declansat, recent, o investigatie privind o posibila incalcare a Legii Concurentei de catre Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL) si de catre membrii acesteia, anunta institutia intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul propriu. Investigatia vizeaza posibile intelegeri pe piata colectarii, procesarii si comercializarii laptelui si produselor lactate.

Potrivit documentului de presa, in cadrul investigatiei s-au efectuat inspectii inopinate la APRIL si la alti 14 membri ai asociatiei, ridicandu-se documente si informatii relevante in desfasurarea investigatiei.

Companiile inspectate de Consiliul Concurentei sunt:

Albalact SA

Covalact SA

Danone PDPA SRL

Frieslandcampina SA

Almera International SRL

Dorna Lactate SA

Hochland RomaniaSRL

Lactate Natura SA

Napolact SA

Lactag SA

Lacto-Solomonescu SRL

Teletext SRL

Unicarm SRL

Unilact Transilvania SRL

Legea Concurentei interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurentei pe o anumita piata.

Astfel, in situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, actorii implicati risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. „Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor”, anunta autoritatea citata.