Ion Tiriac a cumparat un domeniu istoric care costa o avere(mart. 29, 2018)

Fostul tenismen Ion Tiriac (78 de ani) a cumparat o vila monument istoric din Italia cu opt milioane de euro, potrivit publicatiei Il Tirreno.

Domeniul Cortevecchia din comuna Semproniano, Toscana – din centrul Italiei, a trecut din proprietatea Montanari in cea a unei companii in care apare numele lui Ion Tiriac.

„Speram ca Cortevecchia sa aiba cu Tiriac aceeasi splendoare si centralitate avute de-a lungul secolelor“, a declarat primarul Miranda Brugi.

Proprietatea a fost scoasa la licitatie in septembrie anul trecut la un pret de baza de 8,16 mil. euro. Domeniul are o suprafata de 2.250 de hectare si se extinde in doua localitati: Semproniano si Castell`Azzara. Este formata din sute de alte proprietati, de la cladiri la terenuri. Acum domeniul trece printr-un proces complex de restaurare.
Ferma proprietatii italiene a inceput sa fie, din nou, populata cu vaci, iar domeniul de vânatoare este functional. Istoria domeniului merge in urma pâna in era etrusca.

Ion Tiriac a fost desemnat de revista Capital cel mai bogat român in ultima editie a Top 300 Capital, cu o avere estimata la 1,7 – 1,8 mld. euro. Principalele sale activitati sunt in domeniile auto, asigurari, energie si sport.