Indemnizatii compensatorii pentru persecutia politica sau etnica(ian. 19, 2021)

Orasul Timisoara a fost cladit de etnicii germani in secolele XVII- XIX-lea. Acestia si-au adus o contributie uriasa la ceea ce noi astazi numim spiritul Timisoarei, un concept care pune accent pe multiculturalitate, toleranta dar si progres prin inovatie si munca. Venirea comunismului la finalul celui de al Doilea Razboi Mondial a adus cu sine o migratie masiva a acestor etnici in Germania, fiind nevoie de decenii pentru ca relatiile dintre acestia si fosta lor patrie sa ajunga la o relativa normalitate.

Intre efectele acestei normalitati mentionam acum legile care stabilesc acordarea de indemnizatii si compensatii financiare pe care etnicii germani si urmasii acestora trebuie sa le primeasca pentru pentru persecutiile politice si etnice suferite in anii comunismului. In aceeasi categorie enumeram legile de restituire a proprietatilor confiscate in perioada comunista sau pe care germanii au fost obligati sa le vanda la un pret incorect.

Gestionand cu succes numeroase solicitari din partea cetatenilor germani si austrieci originari din Banat prin care acestia au dobandit despagubiri sau au primit imobile confiscate, biroul de consultanta Dumitrescu & Asociatii este unul dintre specialistii locali in solutionarea unor astfel de dosare. Cererile facute in baza Decretului Lege 118 din 1990 modificat ultima data prin Legea 130 din 2020, dar si cele facute in conformitate cu Ordonanta 105 din 1999 sau in baza altor acte normative au fost intotdeauna tratate cu grija si solutionate cu succes.

Daca va aflati in una dintre situatiile care v-ar indreptati sa obtineti despagubiri, indemnizatii sau compensatii pentru persecutarea politica sau etnica, ori aveti de recuperat bunuri si drepturi pierdute in Romania, un ezitati sa apelati la serviciile noastre. Aria noastra de acoperire teritoriala cuprinde judetele Timis, Caras-Severin, Arad si Hunedoara.