Fondurile europene POSDRU au fost deblocate. Platile, reluate in cateva zile(feb. 14, 2013)

Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost deblocat de Comisia Europeana, iar platile vor fi reluate in urmatoarele zile, informeaza Guvernul intr-un comunicat de presa publicat miercuri.

„Ca urmare a rezultatelor pozitive inregistrate in urma misiunii de audit a Comisiei Europeane organizata in perioada 29 ianuarie – 01 februarie 2013, reprezentantii UE au decis deblocarea POS DRU si reluarea platilor catre Romania’, se arata in documentul de presa.

Potrivit Executivului, Comisia Europeana va relua platile catre Romania in urmatoarele zile, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corectiilor financiare temporare de 25% asa cum a fost agreat cu partea romana.

Comisia Europeana a suspendat POS DRU la inceputul lunii august 2012, ca urmare a deficientelor identificate de partea comunitara pentru perioada 2009 – 2011.

In cursul anului 2013, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte doua misiuni de verificare pentru POS DRU, in scopul ridicarii corectiilor financiare temporare de 25% aplicate cheltuielilor pe care Romania le va solicita Comisiei Europene pentru rambursare.

Autoritatile romane vor informa direct beneficiarii proiectelor POS DRU cu privire la reluarea platilor, precum si cu privire la calendarul actiunilor din acest an.