eMag, amendat din cauza Black Friday(nov. 19, 2014)

Consiliul Concurentei din Bulgaria a amendat eMag cu 350.000 de euro pentru campania Black Friday din 2013, anuntul a fost facut astazi de catre institutia bulgara si a fost confirmata de retailerul roman.

“Nu este o coincidenta faptul ca aceasta comunicare a fost facuta in aceasta dimineata, pe data de 28 noiembrie, data la care noi derulam in Bulgaria campania de Black Friday, eMAG fiind singura companie care deruleaza acest eveniment in mediul online. Noi interpretam acest fapt ca raspuns la ofertele si preturile bune pentru cumparatorii din Bulgaria si care a pus mare presiune pe competitorii locali”, a declarat Iulian Stanciu, director general eMAG.

Acesta a mai spus ca decizia autoritatilor bulgare de control este abuziva si injusta. “Vom contesta si conform opiniei avocatilor vom avea castig de cauza fara discutie, nu vom plati nimic. Spre exemplificare a interpretarii abuzive, in campania in care am luat o amenda de 105.000 euro am vandut 6 espressoare cu o valoare totala de 1.000 de euro,” a completat Stanciu.