Contractele internationale in noua societate globalizata(aug. 7, 2020)

Noua economie mondiala este bazata pe produse si servicii realizate in diverse parti ale lumii si care urmeaza a fi comercializate in alte parti ale lumii. Aproape ca nu exista bun care sa nu fie produs din subansamble create la mii de kilometri distanta unul de altul. Aceasta este principala caracteristica a globalizarii, iar in noua economie contractele internationale dobandesc o importanta covarsitoare.

Am constatat ca foarte multi intreprinzatori romani se multumesc cu traducerea contractelor primite de la partenerii de afaceri sau realizeaza o adaptare superficiala a acestora expunandu-si prin aceasta relatiile comerciale si riscand prejudicii materiale serioase. Am incercat sa ne educam clientii si am furnizat note de consultanta sau tutoriale in vederea redactarii sau adaptarii profesionale a contractelor cu partenerii straini.

Expertiza societatii Dumitrescu & Asociatii in redactarea, precum si in asistenta clientilor sai in negocierea contractelor internationale se apropie de 15 ani. Avem o experienta relevanta in domenii care pleaca de la tehnologia informatiei, automotive, transport de marfa sau servicii turistice. Specialistii nostri sunt intotdeauna bineveniti atunci cand este necesara armonizarea elementelor juridice din sisteme diferite de drept care sa corespunda intereselor unor parti diverse, iar acest lucru trebuie sa se intample rapid si cu eficienta. Chestiunile legate de garantia produselor, conditiile de livrare, asigurari sau legea aplicabila sunt aspecte a caror reglementare este esentiala intre parteneri care, de cele mai multe ori nu se intalnesc niciodata fata in fata.