Comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat o crestere de peste 20% in martie 2012(mai 8, 2012)

Atat cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete, cat si cea pentru serviciile de piata prestate populatiei au crescut in martie 2012, cu 21,7% si respectiv, 16,1%, informeaza Institutul National de Statistica (INS) intr-un studiu publicat recent.

Potrivit INS, in martie 2012 s-au inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete si din serviciile de piata prestate populatiei, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Astfel, comparativ cu februarie 2012, comertul cu autovehicule si a motociclete, serie bruta, a inregistrat in martie o crestere cu 21,7%, datorata in principal vanzarilor de autovehicule, piese si accesorii pentru autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente. In ceea ce priveste cifra de afaceri din comert, serie ajustata, aceasta a crescut cu 2,7%.

Si serviciile de piata prestate populatiei au inregistrat cresteri in martie 2012, de 16,1% serie bruta, si de 4,2% serie ajustata, provenite din activitatile hotelurilor si restaurantelor, activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor si cele de jocuri de noroc si alte activitati recreative

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut atat ca serie bruta cu 5,8% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,8%.

Astfel, conform studiului INS, au scazut cifrele inregistrate la comertul de motociclete, piese si accesorii aferente, autovehicule, activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor/ motocicletelor.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna martie 2012 a inregistrat o cifra de afaceri cu 0,8% mai mica comparativ cu luna martie 2011, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative, de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor si de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor.

S-au inregistrat si cresteri, la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare.

Ca serie ajustata, serviciile de piata prestate populatiei au inregistrat o cifra de afaceri cu 0,5% mai mica comparativ cu luna martie 2011.