Chinezii care fac cei multi bani in Romania(sept. 12, 2017)

Producatorul bicicletelor DHS, distribuitorul de scule si unelte Honest General Trading si reparatorul de electrocasnice Contex Digital Electronic domina topul celor mai mari companii detinute de chinezi in Romania. Presa prezinta topul celor mai mari 20 de afaceri chinezesti din
In Romania sunt inregistrate 4.820 de societati cu capital majoritar chinezesc, conform datelor Oficiului National al Registrului Comerțului.
Cele trei companii care domina topul firmelor chinezesti din Romania au inregistrat cifre de afaceri de peste 100 de milioane de lei in 2016.
In functie de profitul realizat in Romania, topul companiilor chinezesti se modifica usor. Astfel, compania detinuta de chinezi care inregistreaza cel mai mare castig pe plan local este distribuitorul de scule si unelte Honest General Trading. Acesta este urmat de producatorul bicicletelor DHS si de producatorul de echipamente de telecomunicatii ZTE.

In topul celor mai mari companii cu capital majoritar chinezesc ar putea intra si Rompetrol, avand in vedere ca in iulie autoritatile romane au aprobat tranzactia prin care China Energy Company Limited preia 51% din KMG International (fosta Rompetrol).