Cele mai ciudate legi din lume(ian. 7, 2012)

Cotidianul on-line AvocatNet a realizat o selectie privind cele mai ciudate legi din lume, colectie pe care o prezentam in cele ce urmeaza.

In statul American California este interzis prin lege sa plangi cand depui marturie, sa mananci portocale cand stai in cada sau sa instalezi capcane pentru soricei cand nu ai permis de vanatoare.

Multe dintre legile ciudate inca in vigoare in diverse state ale lumii pun femeile pe o pozitie inferioara barbatului, pornind de la faptul ca, in Michigan, podoaba capilara a unei femei este considerata proprietatea barbatului si pana la faptul ca, in New Mexico, femeilor le este interzis sa iasa in public neepilate. In Tennessee, o femeie care ar invita in oras un barbat, ar comite o infractiune, in timp ce in Pennsylvania, casnicele care ascund praful sub covor pot ajunge la inchisoare.

In statul american Arkansas, violenta domestica este incurajata, dar numai o data pe luna. Pe de alta parte, tot in SUA, dar in California, sa iti bati sotia este legal doar daca o lovesti cu o curea a carei latime este mai ingusta de 2 inchi. Daca se intampla ca aceasta dimensiune sa fie depasita, fapta nu constituie infractiune, atat timp cat exista acordul femeii.

In Australia, nu este recomandat sa purtati pantaloni roz duminica, dupa pranz, caci s-ar putea sa fiti amendati.

In Franta este ilegal sa iti botezi porcul Napoleon, iar scrumierele sunt considerate arme mortale.

In Elvetia, hainele nu pot fi puse la uscat in zilele duminica.

Tot in cea de-a saptea zi a saptamanii, americanii din Michigan nu au voie sa vanda masini, iar locuitorii statului Oregon au interzis la inghetata.

Stiati ca locuitorii statului Oklahoma platesc impozit pentru piesele de mobilier? Ei bine, asta e ultima din grijile lor, caci sunt mult prea ocupati sa NU muste din hamburgerul cuiva, sa NU isi faca pelerine din prosoapele de baie si sa NU se joace de-a Superman.

Statul roman l-a interzis pe Mickey Mouse in anul 1935 pentru ca marimea lui ar fi speriat copiii. O lege asemanatoare a adoptat si Finlanda interzicandu-l pe Donald Duck. Insa, expunerea de motive este cu mult mai plauzibila in acest al doilea caz: Donald Duck nu poarta pantaloni.

In Texas, este interzisa Enciclopedia Britannica pentru ca in vastitatea ei de informatii, este cuprinsa si o reteta de a-ti prepara berea acasa.

In Marea Britanie este interzis sa plimbi… vaca pe sosea. Nu, nu intotdeauna, ci doar intre orele 10:00 si 19:00. Si tot este mai bine decat in Nevada, unde camilele nu pot fi plimbate pe autostrada sub nicio forma. Daca totusi sunteti nevoit sa va plimbati vacuta prin Anglia, puteti sa obtineti un permis de la comisiariatul de politie astfel incat sa nu comiteti o infractiune.