Cea mai mare banca independenta din Liechtenstein a ajuns, discret, sa detina mii de hectare de pamant in Romania(nov. 7, 2016)

Un fond de investitii controlat de cea mai mare banca independenta din Liechtenstein a adus in Romania, incepand cu luna martie, aproximativ 4,2 milioane de euro, cel mai probabil pentru a investi in achizitiile de teren arabil. Compania pe care o controleaza in Romania detine deja peste 4.800 de hectare de teren in judete precum Galati, Vaslui, Timis si Arad.

Ro Agriculture Investment SICAV-SIF, un fond de investitii detinut de VP Bank, cea mai mare banca independenta din Liecht­en­stein, a adus in tara in ultimele luni,  prin mai multe aporturi de capital din Luxembourg si Olanda, peste 4,2 milioane de euro, indica informatiile oferite de Registrul Comertului.

Extrem de discret pe piata imobiliara, fondul de investitii a iesit puternic la cumparaturi in Romania inca din 2013 cand a incheiat mai multe contracte de vanzare tip lease-back (vanzare a unui activ pe termen lung si inchirierea sa in regim de leasing) pe o suprafata de teren de aproximativ 4.800 de hectare, din care 3.200 de hectare in judetele Galati si Vaslui, iar restul in Timis si Arad, potrivit unui raport al companiei ce dateaza din 2013.