Ce este punctul de lucru al firmei si cat este de important?(dec. 28, 2019)

O intreprindere economica, fie ca este o societate comerciala de tip S.R.L., S.A., s.a.m.d. sau o persoana fizica autorizata poate desfasura multiple activitati comerciale in locatii diverse. Locatiile in care se desfasoara aceste activitati sunt denumite puncte de lucru.

O societate specializata in alimentatie publica, spre exemplu, poate detine un restaurant, un fast-food pe o artera de trafic intens dar si o rulota mobila prin intermediul careia sa vanda produse preparate la targuri si festivaluri. Aceasta societate va avea trei puncte de lucru, inregistrate la Oficiul Registrului Comertului cu activitatile pe care le desfasoara la fiecare dintre adrese.

Asadar orice locatie comerciala, industriala, ferma agricola, depozit, birou sau magazin poate fi punct de lucru si trebuie autorizat ca punct de lucru daca acolo se desfasora activitatea societatii. Inregistrarea se poate realiza la momentul infiintarii firmei dar si ulterior, oricand situatia o va cere si o noua activitate sau o noua locatie urmeaza a se deschide. Trebuie stiut ca pentru inregistrare este importanta adresa exacta a imobilului si activitatile care urmeaza a se desfasura la acea adresa. Activitatile care se declara in vederea inregistrarii sunt codificate conform CAEN si trebuie sa fie dintre cele care sunt precizate in obiectul de activitate al firmei. Pentru detalii privind obiectul de activitate al firmei, te invitam sa studiezi si articolul in care este descris detaliat acest aspect al existentei firmei.

Mai trebuie spus aici ca in situatia particulara in care o firma urmeaza a desfasura activitati in locatii cu caracter temporar, la ORC se va autoriza punct de lucru ”pe teren”. Exemplul dat mai sus cu rulota mobila este potrivit in acest sens.

Ne-am bucura sa va fim de folos! Adresati-ne o intrebare.