Bursa de la Londra a selectat zece companii romanesti care pot „inspira Europa”(aug. 16, 2017)

Zece companii romanesti – Allview, B&B Collection, Complet Electro Serv, Elbi Electric & Lighting, Fan Courier, Gradinariu Import Export, Medist Group, Microfruits, Neptun, Vox Carrier – au fost incluse in raportul “1.000 de companii care pot inspira Europa”, realizat de bursa de la Londra.

Raportul, realizat anual London Stock Exchange (LSE), include IMM-uri europene care s-au facut remarcate in domeniul in care activeaza si care au potential semnificativ de crestere. Numarul de companii romanesti incluse in raportul bursei londoneze este similar cu cel din Ungaria si Cehia. Romania este depasita insa de Polonia, prezenta cu 30 de companii, in timp ce Bulgaria are doar cinci companii incluse pe aceasta lista.

Raportul detaliaza povestea unor companii incluse pe lista, inclusiv pe cea a producatorului romanesc de telefoane inteligente, Allview. “Allview a fost prima companie romaneasca care a lansat o tableta PC si prima care a dezvoltat un smartphone sub o marca romaneasca. In acest context, nu este, probabil, nicio surpriza ca acest brand este printre principalii jucatori pe piata locala si a reusit sa se extinda rapid pe piata europeana”, se afima in raportul bursei de la Londra.

Allview a patrus pe 20 de piete europene, printre care se numara Polonia, Spania si Lituania, avand in spate o echipa puternica care a creat o interfata prietenoasa si a echipat telefobul cu cele mai recente tehologii, se mai mentioneaza in raportul citat.