Biletele de tren vor putea fi cumparate din supermarketuri, incepand cu 16 august(aug. 13, 2010)

Incepand cu data de 16 august 2010, publicul calator din Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Ploiesti, Galati, Iasi, precum si turisii de pe litoral au posibilitatea de a achizitiona biletele de tren si de la Terminalele de plati electronice – ZebraPay, dupa cum informeaza un comunicat de presa al CFR Calatori.

CFR Calatori a introdus acest sistem de plata pentru vanzarea biletelor de tren, asigurand astfel un serviciu necesar calatorilor care utilizeaza trenul ca mijloc de transport.

Astfel, se vor putea cumpara bilete de tren de la terminalele instalate in puncte intens circulate din Bucuresti: spitalul Grigore Alexandrescu, City Mall, hipermarketurile Auchan Militari, Cora Lujerului, Kaufland Vulcan, Colentina si Barbu Vacarescu, Universitatea Romano-Americana si Universitatea Titu Maiorescu.

De asemenea, aceste terminale sunt prezente si in magazinele Kaufland, Winmarkt si Carrefour din Brasov, Constanta, Cluj, Ploiesti, Galati si Iasi, precum si in gara din Brasov.

Si turistii de la malul Marii Negre pot cumpara bilete de tren de la 17 terminale aflate in statiuni. Acestea se gasesc in Mamaia – 2 terminale (Aqua Magic, Complex Cleopatra), Eforie Nord – 3 terminale (langa autoservirea Bosfor, pe strada Dezrobirii si pe faleza Miss Elly), Neptun – 2 terminale (Complex Clabucet si Daytona Beach), Jupiter – 1 terminal (terasa hotelului Delta), Costinesti – 9 terminale (pe faleza).

Terminalele utilizeaza tehnologia touchscreen si deocamdata accepta doar plata in numerar. Calatorii pot cumpara biletele intr-un timp foarte scurt, urmand o procedura simpla: aleg datele de calatorie, ruta, tipul de tren si tichetul pentru loc, fara a mai fi nevoie sa se deplaseze la punctele de emitere din gari sau agentii de voiaj. Acest serviciu este accesibil si prin prisma amplasarii terminalelor in zonele de proximitate ale garilor sau in punctele de maxima concentrare a traficului.