ANAT propune trecerea bacsisului pe nota de plata la restaurant(nov. 6, 2012)

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) propune Ministerului Finantelor tiparirea bacsisului pe nota de plata din restaurante, transmite Mediafax. Initiativa este agreata de o parte dintre proprietarii localurilor, care cred ca vor avea un control mai bun asupra veniturile restaurantului.

Potrivit Mediafax, Corina Martin, presedintele ANAT si al Federatiei Asociatiilor Patronatelor din Turism (FAPT), a declarat ca cele 2 organisme solicita Ministerului Finantelor legalizarea bacsisului in restaurante. „Asta inseamna ca scot la alb si bacsisul chelnerului, care astfel va fi declarat si fiscalizat”, a mentionat Martin.

De asemenea, conform presedintelui ANAT, restaurantele isi vor stabili nivelul „atentiei” platite chelnerilor, care trebuie sa fie undeva peste 10%, iar in acest fel statul va colecta mai multe taxe si impozite.

„Multe restaurante vor renunta sa mai plateasca la negru chelnerii. Tinand la negru bacsisul, aceasta poveste nu ajuta nimanui”, a afirmat Martin, care a aratat ca in mai multe tari, printre care si Statele Unite ale Americii, bacsisul in restaurante este legalizat si fiscalizat.