ANAF cumpara servicii de consultanta pentru verificarea marilor averi(dec. 24, 2013)

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) cumpara servicii de consultanta privind verificarea persoanelor cu averi mari, in cadrul programului de modernizare a institutiei in valoare de 70 milioane euro finantat de Banca Mondiala.

Serviciile presupun: consultanta pentru modernizarea sistemelor ANAF in vederea gestionarii contribuabililor cu averi mari; efectuarea de prezentari si studii de caz pentru a imbunatati competentele ANAF in vederea efectuarii de audituri privind veniturile impozabile personale; recomandari pentru un sistem adecvat de informatii si alte aspecte necesare astfel incat departamentul sa opereze la standarde UE; livrarea de consultanta, studii, recomandari, planuri si rapoarte care sa demonstreze acoperirea exhaustiva a serviciilor de consultanta contractate, potrivit unui anunt de participare.

Oferte sunt asteptate pana la data de 20 ianuarie 2014, scrie Mediafax.

Durata contractului este estimata la 6 luni, din care 5 luni in primul an de desfasurare a proiectului de modernizare, respectiv o luna in cel de-al treilea an.

Experienta consultantului in astfel de proiecte este principalul criteriu de selectie, cu o pondere de 70%. Astfel, ofertantii trebuie sa fi derulat in ultimii trei ani cel putin un proiect similar privind gestionarea persoanelor cu averi mari, de preferat in state membre ale Uniunii Europene sau ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica; experienta pe cel putin doua alte proiecte de consultanta internationala; experienta in transferul de know-how.

Ofertantii trebuie de asemenea sa demonstreze ca dispun de personal cu pregatirea necesara pentru derularea contractului.

 Pretul nu figureaza printre criteriile de selectie, iar valoarea contractului nu este precizata in anuntul de participare.