Alimentele de baza pentru pensionari vor fi subventionate(iul. 27, 2011)

Guvernul a avizat, in sedinta de miercuri, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea „cosului de solidaritate”, a declarat presedintele executiv al UNPR, ministrul Gabriel Oprea, transmite miercuri Mediafax.

Proiectul a fost prezentat Guvernului sub forma unui memorandum, aprobat in sedinta de miercuri a Cabinetului.
Potrivit Mediafax, presedintele UNPR, Marian Sarbu, a declarat, la inceputul lunii iulie, ca in sedinta coalitiei de guvernare s-a discutat „generic” despre instituirea pana in toamna a unui „cos al pensionarilor”, o subventionare a produselor alimentare de baza pentru acestia.
„E doar o discutie generala cu privire la un sprijin pentru pensionari in dorinta de a putea asigura achizitionarea unor produse alimentare de baza la preturi mult mai mici decat cele de pe raft. Da, a fost o discutie in legatura cu posibilitatea de a sprijini pensionarii, in principal pe cei cu venituri mici, de a achizitiona aceste produse. Lucram la un poroiect in sensul asta”, a afirmat atunci Marian Sarbu.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, marti, ca nu exista o forma finala a propunerii coalitiei privind cosul pentru pensionari, dar ca el va sustine orice intentie care ii vizeaza pe cei care au nevoie, cu impact bugetar minim.
Ministrul Muncii a declarat ca exista o discutie in cadrul coalitiei in legatura cu introducerea cosului pensionarilor, pornind de la o initiativa a UNPR, dar ca nu exista o forma finala a acestei propuneri.