Ajutoarele de stat pentru producatorii agricoli in 2013(mart. 8, 2013)

Ajutoarele de stat ce se vor acorda producatorilor agricoli pentru perioada 2012 – 2013 se ridica la peste 15 miliarde lei, conform unui proiect de act normativ lansat in dezbatere publica de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rural. Vezi in articol cum vor fi repartizati acesti bani, in functie de categoria ajutorului.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a lansat in dezbatere publica proiectul de hotarare privind aprobarea ajutoarelor de stat care se acorda producatorilor agricoli pentru perioada 2012 – 2013 si a sumei totale alocate acestor ajutoare de stat.

Concret, potrivit proiectului de act normativ, valoarea totala a ajutoarelor de stat este de 116.317.000 lei si se asigura de la bugetul de stat.

Modul de plata a ajutoarelor de stat care se acorda beneficiarilor, cu incadrarea in prevederile bugetare aprobate cu aceasta destinatie, se stabileste in functie de categoriile de ajutoare de stat, astfel

trimestrial

semestrial

lunar/trimestrial

Iata un grafic detaliat al ajutoarele de stat care se acorda producatorilor agricoli pentru perioada 2012-2013, asa cum este prevazut in anexa proiectului de hotarare:

Clipboard01(2)