Agricultorii vor primi 3,75 mld. de lei pentru schemele de plati directe pe suprafata(ian. 11, 2012)

Guvernul va aloca 3,75 miliarde de lei Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru a asigura plata agricultorilor care beneficiaza de schemele de plati directe pe suprafata, informeaza un comunicat de presa al Executivului.

In acest sens, Guvernul a adoptat o Hotarare privind alocarea temporara, sub forma de imprumut, de la Trezorerie, a sumei de 3,75 miliarde de lei Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Fondurile se aloca pentru asigurarea urgenta a resurselor financiare necesare efectuarii platilor catre agricultorii care beneficiaza de schemele de plati directe pe suprafata si a masurilor de piata in agricultura.

Astfel, se asigura fondurile necesare prefinantarii cheltuielilor generate de platile directe pentru anul agricol 2011 producatorilor din sectorul vegetal.

Conform Executivului, sumele alocate temporar vor fi rambursate din sumele restituite cu aceasta destinatie de catre Uniunea Europeana, pana la sfarsitul anului 2012.

Pana la sfarsitul lunii martie, Comisia Europeana va deconta suma alocata echivalenta, de peste 1.000 miliarde de euro, aferenta platii directe pe suprafata.