Finantare

90% dintre companiile care dispun de finantare se dezvolta cu succes in timp ce 90% dintre falimente se datoreaza lipsei de finantare a companiei. Aceasta este o realitate crunta dar deloc surprinzatoare care arata importanta pe care o are un bun flux financiar pentru firma. Inca de la lansarea in Romania a programelor de preaderare europeana, Dumitrescsu & Asociatii a dezvoltat aceasta categorie de servicii de consultanta pentru clientii sai.

Redactam documentatii si indeplinim proceduri in vederea accesarii de fonduri europene si finantari nationale:

  1. redactam cereri de finantare in vederea accesarii de finantari pentru IMM-uri
  2. indeplinim proceduri de achizitii publice pentru realizarea investitiilor prin programele de finantare
  3. executam analize privind calculul intreprinderilor autonome, partenere sau legate si schema de ajutor de minimis
  4. redactam documentatia juridica pentru finantarea prin credite bancare sau subventie guvernamentala
  5. redactam contestatii si reprezentam clientii in litigiile nascute din accesarea programelor de finantare europeana

Societatea Dumitrescu & Asociatii este specializata in accesarea de finantari europene, nationale si credite bancare pentru IMM-uri precum si intr-o gama larga de operatiuni juridice utile si necesare in toate tipurile de finantari.

Astfel indeplinim procedurile de achizitii publice pentru investitiile realizate prin programe europene, analiza statutului de intreprindere autonoma, partenera sau legata, contracte de finantare bancara, contestatii si proceduri contencioase in finantarile europene, aceasta categorie de specializare juridica fiind unica in partea de vest a tarii.

*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.

Banca este locul unde ti se imprumuta pe timp frumos o umbrela si ti se cere sa o inapoiezi cand incepe sa toarne cu galeata.

Robert Frost


Intrebari frecvente

  • Exista fonduri structurale adresate companiilor mici si cine le admnistreaza?

    Fondurile structurale care se adreseaza cu precadere companiilor private sunt alocate prin Programul Operational Regional, daca este vorba de microintreprinderi, si prin Programul Operational Sectorial – Cresterea Competivitatii Economice daca este vorba de intreprinderi mici si mijlocii. Programul Operational Regional este gestionat la nivel local de Agentiile de Dezvoltare Regionala in timp ce Programul de Crestere a Competitivitatii Economice este gestionat de Ministerul pentru I.M.M. si Cooperatie, Ministerul Tehnologiei Informatiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii in functie de tipul de finantare solicitat.

    Se estimeaza ca alocatiile financiare adresate IMM-urilor pana in 2013 se ridica la 4 miliarde de euro.

  • Ce conditii trebuie sa indeplineasca o societate pentru a beneficia de alocatie financiara nerambursabila prin fondurile structurale?

    Criteriile obligatorii pe care trebuie sa le indeplineasca un beneficiar al alocatiilor europene sunt in principal urmatoarele: firma sa aiba o vechime fiscala de cel putin un an la data depunerii cererii de finantare, sa inregistreze venit operational in anul anterior si sa nu fie debitor la bugetul de stat si bugetele locale. Pe langa criteriile obligatorii exista criterii de evaluare care vor imbunatatii scoringul acordat cererii si care se refera la capacitatea administrativa si financiara de a realiza proiectul, impactul local si regional al acestuia etc.