Analiza imobiliara

Tranzactiile imobiliare sunt cele mai speculative operatiuni juridice din economia nationala. Cresterea spectaculoasa a valorii imobilelor in perioada 2003-2008 urmata de prabusirea la fel de spectaculoasa a activitatii imobiliare incepand cu 2009 arata dimensiunile caracterului speculativ al acestor afaceri.

Asistenta specialistilor societatii Dumitrescu & Asociatii in operatiunile imobiliare poate diminua semnificativ riscul de a fi pagubit ca vanzator sau cumparator intr-o tranzactie imobiliara.

Societatea de consultanta Dumitrescu & Asociatii asigura asistenta si reprezentare juridica si tehnica in operatiuni imobiliare diverse:

  1. contracte de vanzare-cumparare pentru constructii si terenuri
  2. contracte de comodat, inchiriere, concesiune sau participatiune imobiliara
  3. analiza istoricului proprietatii imobiliare
  4. operatiuni speciale de securizare a proprietatii prin tranzactionare, intabulare, dezmembrare, etc.
  5. asistenta si reprezentare in operatiunile imobiliare speciale sau cu valoare ridicata

In concret, Dumitrescu & Asociatii asista si reprezinta clientii in operatiunile imobiliare complexe si costisitoare privind imobile industriale sau civile, indeplineste operatiunile de autorizare si avizare, analiza istoricului proprietatii si riscul de evictiune sau vicii ascunse, operatiuni speciale de securizare a proprietatii, analize complexe privind drepturile de uz, uzufruct, abitatie, servitute sau superficie, redactarea contractelor de vanzare-cumparare sau inchiriere, vanzari speciale cu termen sau conditie, etc.

*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.

Nimeni nu poate sa stranga avere fara osteneala, stand degeaba si numai invocand pe zei.

Euripides


Intrebari frecvente

  • Ce acte sunt necesare pentru obtinerea unui extras de carte funciara?

    In vederea obţinerii unui extras de carte funciară este suficient completarea unei cereri tip, care cuprinde elementele de identitate ale solicitantului si numărul de carte funciară a imobilului pentru care se doreşte obţinerea extrasului.

  • Care este procedura obligatorie pentru vanzarea respectiv cumpararea unui imobil?

    Vanzarea-cumpararea unui imobil se realizeaza prin act autentic notarial. Dosarul de vanzare-cumparare contine alaturi de un extras de carte funciara (tip pentru tranzactionare), o adeverinta obtinuta de la administratia financiara locala din care reiese ca impozitele privind acel imobil sunt platite la zi si un certificat dobandit de la aceasi administratie locala din care reiese valoarea de impozitare a imobilului (si care este necesara pentru stabilirea taxelor de timbru notarial si a onorariilor notariale).

    In principiu semnarea contractului de vanzare-cumparare este urmata de inscrierea in cartea funciara a noului proprietar, operatiune realizata de catre biroul notarial la care s-a realizat tranzactia.

  • Care sunt impozitele si taxele care se platesc pentru detinerea unui imobil?

    Impozitul ce se plateste pentru detinerea unui imobil face parte, din punct de vedere al obiectului asupra caruia poarta, din categoria impozitelor pe avere, iar din punct de vedere al alocarii bugetare din categoria impozitelor locale.

    Impozitul care se plateste pentru detinerea unui imobil, indiferent ca este vorba de teren sau constructie este calculat procentual la valoarea de evaluare a respectivului imobil. Valoarea de evaluare este data de formule de calcul care includ locatia imobilului, caracteristicile tehnice ale acestuia, gradul de uzura si valoarea de piata a imobilului si se calculeaza de catre admnistratia financiara locala. In principiu, procentul esre de 1-2% din aceasta valoare raportat si la calitatea platitorului persoana fizica sau juridica.