Contracte civile

In dictionarul explicativ al limbii romane contractul este definit ca „Acord incheiat, ca urmare a intelegerii intervenite intre doua sau mai multe persoane, pentru crearea, modificarea sau stingerea unor drepturi si obligatii in relatiile dintre ele; conventie.” Prin urmare, contractul este „intelegerea” dintre doua persoane.

Realizam astfel de intelegeri in fiecare zi pe pe tot parcursul vietii. Drepturile noastre asupra casei in care locuim, asupra automobilului pe care il conducem sunt rezultatul unui contract pe care l-am incheiat. Dumitrescu & Asociatii realizeaza o gama larga de contracte civile pentru clientii sai.

Realizam dupa standarde ridicate:

  1. contract de vanzare-cumparare
  2. contract de inchiriere
  3. contract de intretinere
  4. contract de mandat
  5. contract de depozit

Societatea Dumitrescu & Asociatii detine o relevanta experienta in realizarea unei variate game de contracte civile plecand de la contracte de vanzare-cumparare, contracte de inchiriere si comodat, contracte de mandat sau comision, contracte de depozit si garantie. Serviciile noastre includ analiza contractelor incheiate de clientii nostrii precum si asistenta si reprezentare in negocierea contractelor civile.

*recomandam a nu fi folosite fara consultarea noastra prealabila, ne declinam responsabilitatea.

Contractul este legea partilor, preocupati-va asadar cu sarguinta de legea voastra.

I. Rosetti-Balanescu


Intrebari frecvente

  • In ce forma se poate incheia contractul civil?

    Principiul consensualismului este cel care guverneaza forma contractului, ceea ce inseamna ca simpla manifestare de vointa a partilor este, in principiu, necesara si suficienta pentru validarea contractului.

    Exceptii de la principiul consensualismului presupun o anumita forma impusa de lege. Forma scrisa poate fi ceruta de lege pentru validitatea contractului, ceea ce inseamna ca in lipsa acesteia contractul este lovit de nulitate. Ex. la contractul de donatie sau impoteca.

    In situatia in care forma scrisa este ceruta pentru probatiunea acestuia, lipsa formei scrise face imposibila dovedirea lui. Spre ex. in contractul de locatiune.

  • Este necesar ca un contract de vanzare-cumparare privind un imobil sa fie incheiat la notar?

    Legea 247/2005 prevede ca „terenurile cu sau faraconstructii, situate in intravilan si extravilan, indi-ferent de destinatia sau de intinderea lor, pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute”. Aceasta inseamna ca tranzactiile cu terenuri trebuie autentificate la notar pentru a avea valabilitate.

    Spre deosebire de acestea, pentru constructii nu exista dispozitii speciale in acest sens, ceea ce inseamna ca se va merge pe dreptul comun. Codul Civil spune ca actul de vanzare-cumparare este valabil incheiat in momentul in care partile au consimtit in scris. Asadar, nimic nu impiedica, in principiu, partile sa incheie un contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata privind o contructie. Pot aparea in schimb dificultati in momentul inscrierii in cartea funciara a respectivului drept de prorietate.