Romanii isi pot inmatricula masinile second-hand importate cel mai devreme incepand cu martie(feb. 11, 2017)

Romanii care vor sa isi inma­tri­culeze masinile second-hand pot ob­ti­ne o programare la Registrul Auto Roman (RAR) abia din luna viitoa­re, arata site-ul pentru programari al RAR. Eliminarea timbrului de me­diu, incepand cu data de 1 februarie, a adus o crestere a numarului per­soanelor care doresc sa-ti inma­tri­culeze masinile la mana a doua cum­parate din strainatate.

„Fata de luna decembrie a anului 2016 numarul de programari la RAR a crescut cu apro­ximativ 50%. Astfel, daca in de­cem­brie 2016 la nivel national au fost apro­ximativ 48 de mii de programari, in luna ianuarie 2017 s-a ajuns la pes­te 75 de mii“, spune Roxana Nica, pur­tator de cuvant al Registrului Auto Roman (RAR).

Cifrele inregistrate reflecta valul in­matricularilor in crestere de masini second-hand importate, astfel ca joi 1 fe­bruarie au fost inmatriculate, de pil­da, 523 de autoturisme noi si aproa­pe 5.500 vechi, potrivit ultime­lor statisti (pre­liminare) ale Directiei Re­gim Per­mise de Conducere si Inma­tri­cu­la­re a Vehiculelor ( DRPCIV).