Yahoo! este de vanzare(ian. 5, 2016)

Yahoo!, compania care detine unul dintre cele mai cunoscute portaluri web din lume, va renunta la nucleul sau principal si la actiunile pe care le detine la gigantul Alibaba.

Nucleul principal al Yahoo! este compus din motorul de cautare, email, diviziile de stiri, divertisment si continut. Acestea sunt estimate la o valoare de aproximativ patru miliarde de dolari.

Yahoo! detine 15% din actiunile Alibaba, cel mai mare magazin online din lume, care valoreaza in prezent 32 de miliarde de dolari. De asemenea, actiunile Yahoo! Japonia valoreaza 8,5 miliarde de dolari.

Actiunile Yahoo! au scazut cu 30% de la inceputul anului.Marissa Mayer, CEO Yahoo!, nu a reusit sa readuca compania pe linia de plutire, in cei trei ani de cand a preluat conducerea. De la venirea lui Mayer, Yahoo! a facut doua achizitii importante Tumblr pentru care  a platit 1,1 miliarde de dolari si Polyvore, o tranzactie de 200 de milioane de dolari. Deocamdata, acestea nu s-au dovedit a fi decizii inspirate.

Portalul Yahoo! este unul dintre cele mai populare din lume aflandu-se in top 10 site-uri in tari precum SUA, India sau Mexic.