Masinile romanilor(iul. 13, 2015)

Interesata in intelegerea mecanismelor profunde ale economiei romanesti si a tendintelor ce se manifesta in societate, compania Dumitrescu & Asociatii a solicitat analistului economic Andrei Deheleanu un studiu asupra pietei auto din Romania. Rezultatul acestui studiu este un infografic interesant prin concluziile sale.

Detinem un parc auto invechit in care automobilele mai vechi de 16 ani reprezinta mai bine de jumatate din activul auto. Judetul Timis are un parc solid de automobile ocupand locul doi in clasament, dupa Municipiul Bucuresti in timp ce Clujul, Constanta si Prahova il urmeaza de aproape.

Veti putea observa mai jos care sunt cele mai vandute automobile de pe piata. Nu veti fi surprinsi de faptul ca Dacia conduce detasat in topul marcilor, dar automobilele fabricate la Pitesti nu reprezinta totusi mai mult de 25% din parcul auto nou al Romaniei.

In plina criza economica, romanii cumpara inca masini de lux iar marci precum ar fi Lamborghini, Aston Martin sau  Rolls Royce isi gasesc uneori mult mai usor cumparatorii. Second hand, Dacia si Ferrari sunt principalii indicatori ai infograficului pe care l-am realizat pentru dumneavoastra.

masinile_romanilor_infografic_dumitrescu