Facebook a cumparat LiveRail, companie fondata de doi romani si un american(iul. 16, 2014)

Facebook a cumparat LiveRail, companie dedicata clipurilor publicitare video online, fondata in 2007 de romanii Andrei Dunca si Sergiu Biris si de americanul Mark Trefgarne.

Anuntul a fost facut de vicepresedintele Facebook Brian Boland printr-o postare pe blogul retelei de socializare, informeaza joi venturebeat.com.

Cei doi romani nu sunt la primul business de succes, ei fiind fondatorii portalului Trilulilu.ro si anterior lucrand in pozitii de top in cadrul unor companii de dezvoltare web si software.

LiveRail este o companie care ofera o platforma interactiva prin care editorii si agentiile de publicitate isi pot directiona in timp real reclamele catre clienti, precum si o platforma de monitorizare a traficului in timp real pentru reclamele video.

Reprezentantii LiveRail au informat ca in prezent compania are sute de clienti activi online si furnizeaza peste sapte miliarde de clipuri publicitare video pe luna. Printre clientii sai se numara Major League Baseball, ABC Family, A&E Networks, Gannet si Dailymotion.

Achizitia LiveRail de catre Facebook poate fi un semnal ca publicitatea video ar putea deveni parte integranta a retelei de socializare Facebook.